گزارشی از بهکارگیری کارگرانِ نامرئی در بازار کار ایران؛ آیا استفاده از رباتها بهجای کارگران نگرانکننده است؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، در آغاز انقلاب صنعتی وقتی ماشینهای نساجی جای دستهایی را گرفتند که پنبه میریستند و پارچه میبافتند، کارگران خشمگین با چوب و چماق به جان ماشینها افتادند. خیلی زود مشخص شد که آنها دونکیشوتهایی بودند که به جنگ آسیابهای بادی رفتند. ماشینهای صنعتی با سرعتی اعجاببرانگیز همه جا را گرفتند و عصبانیت از ماشینهایی که جا پای آدمها گذاشته و کار آنها را انجام میدادند باعث توقف رشد صنعتی نشد.
ایران نیز در سالهای اخیر توجه بیشتری به فناوریهای جدید داشته و گونههایی از ربات انجام برخی فعالیتهای خدماتی را به عهده گرفتهاند. در ایران نیز استفاده از فناوریهای جدید در حوزه مشاغل، به ویژه مشاغل خدماتی، نگرانیهایی را به وجود آورده و حتی شاهد اعتراضات جسته و گریخته نیروی کار به کارگران نامرئی بودهایم؛ کارگرانی که کارفرماها نیاز به چانه زدن با آنها ندارند و نه حقوق میخواهند و نه مزایای شغلی.دانش رباتیک گستردگیزیادی دارد.
آنچه مسلم است این است که اقتصاد ایران شدیدا خود را نیازمند استفاده از رباتها میداند و به هر نحو، تولید یا ساخت ربات، قصد دارد از فناوریهای جدید استفاده کند. سوال اساسی این است که در شرایطی که وضع بیکاری در ایران مناسب نیست، چگونه میتوان نگرانیها در رابطه با اشغال شدن موقعیتهای شغلی توسط رباتها را رفع کرد؟در گفتگو با خبرنگار ایلنا میگوید: این واقعیت دارد که فناوریهای جدید مشاغل سنتی را تهدید میکند.
او با بیان اینکه استفاده از رباتها همه جا فراگیر شده و در صنعت، خدمات و حتی بخش کشاورزی نیز رباتها فعالیت میکنند، میگوید: واقعیت این است که رباتها هر چند مشاغل سنتی را تهدید میکنند، اما مشاغل تازهای نیز به وجود میآورند و اصلا خود ساخت ربات و فناوری مربوط به آن میتواند موقعیتهای جدید شغلی ایجاد کرده یا اینکه میزان کار انسانها را در عین بالا بودن بهرهوری کاهش دهد.
او با بیان اینکه دو مشکل اساسی در بازار کار ایران یکی آموزش ضعیف و دیگری نبود برنامهریزی و عدم تعادل بین آموزش و نیاز بازار کار است، میگوید: ما اکنون با مشکل تحصیلکردگان بیکار مواجه هستیم. یکی از دلایل اصلی بیکاری این افراد نداشتن مهارتهای لازم است. واقعیت این است که در بسیار موارد افراد تحصیلکرده تئوریهایی را میآموزند، اما در عمل نمیتوانند از آنها استفاده کنند.
منشیزاده اینطور نتیجهگیری میکند که تا زمانی که با دید سنتی سراغ پدیدههای جدید برویم، راه به جایی نمیبریم. این دید فقط باعث میشود ما از فناوریهای نو بترسیم و با این نگاه منفی که قرار است فناوریهای جدید بیکاری را افزایش دهد، آن را تقبیح کنیم. لازم است همگام با تغییرات، مهارت بیاموزیم و موقعیتهای جدیدی خلق کنیم.
इंडिया ताज़ा खबर, इंडिया मुख्य बातें
Similar News:आप इससे मिलती-जुलती खबरें भी पढ़ सकते हैं जिन्हें हमने अन्य समाचार स्रोतों से एकत्र किया है।
دعوت 'حناچی' از 'وزیر ارتباطات' برای دوچرخهسواریایست قلبی ۴۵۷۳ نفر در سال ۹۴ در اثر ذرات معلق شهردار تهران: ۴۵۷۳ نفر در سال ۹۴ در اثر ذرات معلق ایست قلبی کردند و این در حالیست که براساس آمار وزارت بهداشت ۹.۳ مردم تهران دیابت دارند که نیمی از آنها از این بیماری خود بی اطلاع هستند.
और पढो »
بعد از ۳۰ سال، ژاپن صید تجاری نهنگ را از سر گرفتبخش انگلیسی صدای آمریکا - پنج کشتی شکار نهنگ در ژاپن روز دوشنبه اولین شکار تجاری را طی بیش از ۳۰ سال آغاز کردند. ژاپن زمانی از شکار نهنگ برای مقاصد تجاری دست کشید که «کمیسیون بین المللی شکار نهنگ» د
और पढो »
واکنش دروازه بان ملوان به پاره بودن دستکش هایشواکنش دروازهبان ملوان به پاره بودن دستکشهایش: شاید خیلی از بازیکنان شرایط من را داشته باشند، اما عنوان نمیکنند. در واقع مراعات باشگاه و سرمربی را کردم و خودم نخواستم خیلی از مشکلات را از جمله پاره بودن دستکشم را با آنها مطرح کنم.
और पढो »
پلیس هنگکنگ شورای قانونگذاری را از معترضان پس گرفتپلیس هنگ کنگ با توسل به گاز اشک آور و باتوم معترضانی که با شکستن شیشه ها وارد ساختمان شورای قانونگذاری هنگ کنگ شده بودند را از این ساختمان بیرون رانده است.
और पढो »
آژانس عبور ذخایر اورانیوم غنی شده ایران از سقف 300 کیلوگرم را تایید کردآژانس بینالمللی انرژی اتمی عبور ذخایر اورانیوم غنی شده ایران را از سقف 300 کیلوگرم تعیین شده در
और पढो »
حمله هوایی ائتلاف بینالملل به شمال غرب سوریه 6 تن از رهبران القاعده را کشتائتلاف بینالملل به رهبری آمریکا اعلام کرد یکشنبه 30 ژوئن یک جلسه رهبران گروه القاعده در شمال غرب
और पढो »