از انتقاد به دخالت مجلس در تصمیم‌گیری‌های آموزش عالی تا گره خوردن زلف کنکور به سلامت جامعه

इंडिया समाचार समाचार

از انتقاد به دخالت مجلس در تصمیم‌گیری‌های آموزش عالی تا گره خوردن زلف کنکور به سلامت جامعه
इंडिया ताज़ा खबर,इंडिया मुख्य बातें
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 161 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 68%
  • Publisher: 63%

معاون آموزشی دانشگاه تهران: *هیچ جای دنیا مجلس برای پذیرش دانشجوی دکتری قانون وضع نمی‌کند *سهمیه‌هایی که ازسوی مجلس وضع می‌شود سهمیه‌های غیر قابل تصوری بوده *اعمال سلیقه درجذب دانشجویان دکتری قابل قبول نیست *توازنی برای ورود به رشته‌های دانشگاهی وجود ندارد

به گزارش ایسنا، طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، سال ۸۶ به مجلس رفت و تصویب شد؛ طی این قانون قرار بود نقش کنکور در پذیرش دانشجو به تدریج کم و نهایتاً تا سال ۹۰ کنکور حذف شود، اتفاقی که تا امروز محقق نشده و فقط بحث دامنه‌دار کارشناسان و مسئولان حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی باشد.

خبرگزاری دانشجویان ایران در میزگردی با حضور معاونین آموزشی ۴ دانشگاه برتر کشور سعی کرد تا از زوایای مختلف"بودن یا نبودن کنکور" را مورد بررسی کارشناسی قرار دهد.در ابتدای این نشست دکتر حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران به بررسی اهمیت کنکور و باید و نبایدهای مربوط به حذف آن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کنکور در کشورمان در سه سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار می‌شود اما از منظر ما دانشگاهیان و برخی دست اندرکاران موضوع حذف و عدم حذف آن ممکن است، متفاوت باشد.

وی اضافه کرد: درست است که در هر موضوعی که به این اندازه رقابت صورت گیرد این مباحث نیز مطرح می‌شود اما باید پرسید چرا دانش آموزی که برای ورود به دانشگاه تلاش می‌کند، بعد از پذیرش بی انگیزه می‌شود؟ وی ایجاد چنین چالیشی را مربوط فراهم نبودن زیرساخت‌ها در جامعه دانست و ادامه داد: در کشورهایی مثل آلمان آموزش رایگان حاکم است و ۷۰ درصد ظرفیت آموزش عالی آنها توسط مردم آلمان پر می‌شود و افراد با وجود تحصیل رایگان رغبتی برای ورود به دانشگاه ندارند و افراد ترجیح می‌دهند با گذراندن دوره‌های مهارتی مستقیماً وارد بازار کار شوند و ضرورتی برای حضور در فضای دانشگاهی را نمی‌بیند.

احمدوند، موضوع کنکور را از جمله این مسائل قدیمی حل نشده دانست و افزود: سال‌ها است که این موضوع را از طریق رسانه‌های مختلف مطرح می‌کنیم اما کسی در کشور حرف جدیدی را در این زمینه بیان نمی‌کند و برای این سوال که چرا با وجود نخبگان، هنوز مجلس شورای اسلامی باید در مورد شیوه‌های ورود به دانشجویان تصمیم گیری شود، پاسخی داده نشده است.

احمدوند با بیان اینکه تنها کشور ما نیست که با موضوع سهمیه‌ها مواجه است، کشورهای دیگر نیز گروهی از مردم با حضور در جنگ ایثارگری کرده‌اند، یادآور شد: اما تخصیص سهمیه راهکار مناسبی برای حمایت از آنها نیست و اینکه چرا نهادهای قانونگذاری ما وارد این موضوعات می‌شوند دارای اشکال است. وی با بیان اینکه این نوع سیاست‌ها مشکل‌زا است، اظهار کرد: من می‌پذیریم باید به مطالبات بخش‌های از جامعه توجه شود اما راه آن اتخاذ سهمیه نیست بلکه توانمند کردن آن است چرا که افرادی که با سهمیه وارد کلاس‌های درس می‌شود در دوران تحصیل نیز با مشکلات زیادی مواجه می‌شود که نمونه آن افزایش حجم مشروطی‌های این دسته از داوطلبان است.

دلنواز با اشاره به پیشنهادهای وزارت علوم در حوزه پذیرش دانشجویان استعداد درخشان، خاطر نشان کرد: بر اساس این پیشنهاد سهم پذیرش دانشجویان استعداد درخشان ۳۰ درصد افزایش یافته ولی از سوی دیگر این دانشجویان در ۴ سال دوره کارشناسی به خوبی توانمندی‌های خود را نشان داده‌اند به همین جهت گروه‌های آموزشی در جذب دانشجویان کارشناسی ارشد از سهمیه استعدادهای درخشان استقبال زیادی کردند؛ چرا که در کنکور ارشد که هیچ حد نصاب و تراز مشخصی برای جذب دانشجو وجود ندارد و پذیرش‌ها تنها براساس رقابت صورت می‌گیرد.

به گفته وی، موارد زیادی وجود دارد که متقاضیان دوره دکتری در آزمون دکتری رتبه بالایی کسب می‌کنند اما در مصاحبه علمی به هیچ عنوان نمی‌تواند نمره قبولی را دریافت کنند بر اساس این واقعیات فلسفه پذیرش دانشجو در کشور ما بسیار نامناسب است. به گفته وی، در صورتی که بتوانیم تغییری در فرآیند طرح"لوزی" ایجاد کنیم و دوره کارشناسی گسترش بیشتری یابد می‌توان ناکارآمدی دوره کارشناسی ارشد که به دوره دکتری نیز سرایت کرده است را مرتفع کرد.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر علت این امر را وجود دوره‌های تحصیلی رایگان در دوره دکتری دانست و اضافه کرد: اگرچه در حال حاضر دانشگاه‌های ما دنبال جبران این موضوع هستند اما این معضل تا زمانی که به طور کامل راهکار نداشته باشد قابل حل نیست.

हमने इस समाचार को संक्षेप में प्रस्तुत किया है ताकि आप इसे तुरंत पढ़ सकें। यदि आप समाचार में रुचि रखते हैं, तो आप पूरा पाठ यहां पढ़ सकते हैं। और पढो:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

इंडिया ताज़ा खबर, इंडिया मुख्य बातें

Similar News:आप इससे मिलती-जुलती खबरें भी पढ़ सकते हैं जिन्हें हमने अन्य समाचार स्रोतों से एकत्र किया है।

سازمان ملل: نگهبانان به سوی پناهجویان در بازداشتگاهی در لیبی تیراندازی کردندسازمان ملل: نگهبانان به سوی پناهجویان در بازداشتگاهی در لیبی تیراندازی کردندسازمان ملل می‌گوید به گزارش‌هایی دست یافته که نشان می‌دهند نگهبانان یک بازداشتگاه در نزدیکی طرابلس، پایتخت لیبی، بسوی مهاجرانی که در تلاش بودند تا از بمباران این محل فرار کنند، تیراندازی کرده‌اند. تاکنون کشته شدن ۵۳ نفر تایید شده که شماری از آن‌ها کودک هستند. دست کم ۱۳۰ نفر هم در این حمله مجروح شدند.
और पढो »

دارایی یکی از اعضای خاندان امیر قطر در هتلی در بارسلونا به سرقت رفتدارایی یکی از اعضای خاندان امیر قطر در هتلی در بارسلونا به سرقت رفتمنابع رسانه‌ای اسپانیا روز پنجشنبه 4 ژوئیه اعلام کردند که دارایی یکی از اعضای خانواده حاکم قطر در
और पढो »



Render Time: 2025-02-24 16:22:00