با تحلیل وضع کنونی اقتصاد ایران و گسترش تنشهای این کشور با آمریکا به سطحی خطرناک، به نظر میرسد ایران تا پیش از ۱۶ تیرماه باید به ایجاد امکان و گزینهای جدید دست بزند چراکه انتخاب از میان ۳ گزینهای که فعلاً روی میز قرار دارد حکایت از چاله درآمدن و به چاه افتادن است. خروج کامل از برجام، گرچه گزینه مطلوب بخش عمدهای از سیاستمداران مؤثر در ایران است ولی تبعاتی ناروشن دارد. انتخاب این گزینه به آمریکا، اسراییل و عربستان این فرصت را میدهد که اتحادی جهانی علیه خطر ایران ایجاد کنند.
روز ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸، مهلت ۶۰ روزه ایران به ۵ کشور باقیمانده در برجام به پایان میرسد. ۱۸ اردیبهشتماه و در نخستین سالگرد خروج آمریکا از برجام، حسن روحانی، رئیسجمهور ایران با اعلام توقف فروش اورانیوم غنیشده مازاد بر سقف ۳۰۰ کیلوگرمی و آبسنگین مازاد بر ۱۳۰ تن توافق شده در برجام، به ۵ کشور باقیمانده در برجام ۶۰ روز فرصت داد تا زمینه را برای انتفاع اقتصادی ایران از توافق هستهای فراهم کنند.
۱- اگر سخن بعیدینژاد را ملاک قرار دهیم، یکی از گزینههای در دسترس ایران بازی چندمرحلهای با تعهداتی است که به ناگاه و در زمانی کوتاه به نقض تعهدات ایران در برجام منجر نمیشود ولی درعینحال فشار روانی و رسانهای را به طرفهای مقابل وارد میکند تا به اقدامات احتمالی خود در تأمین خواستههای ایران سرعت دهند. اقداماتی مانند آغاز مطالعات برای احیای مجدد رآکتور آبسنگین اراک میتواند یکی از گزینههای ایران باشد که بهرغم آنکه بار روانی قابلتوجهی دارد ولی از حدومرزهای برجام نیز عبور نمیکند.
انتخاب میان این گزینهها برای ایران دشوار است. برجام که زمانی قرار بود کاتالیزور رونق اقتصادی در ایران و زمینهای برای عادیسازی روابط با جهان غرب شود با خروج آمریکا از آن و سیاست تهاجمی این کشور، به عکس خود تبدیل شده است. یکسال پس از خروج آمریکا از برجام و با بازگشت تحریمها نهتنها راههای انتفاع اقتصادی ایران از این توافق مسدود شده است بلکه باقی ماندن ایران در این توافقِ عملاً یکسویه، هزینه حیثیتی قابلتوجهی نیز برای آنها ایجاد کرده است.
इंडिया ताज़ा खबर, इंडिया मुख्य बातें
Similar News:आप इससे मिलती-जुलती खबरें भी पढ़ सकते हैं जिन्हें हमने अन्य समाचार स्रोतों से एकत्र किया है।
آمریکا ارسال پیام از طریق عمان به ایران را تکذیب کرد: «پروپاگاندای ایران» بودایالات متحده آمریکا ارسال پیام برای جمهوری اسلامی از طریق کشور عمان را تکذیب کرد. مورگان ارتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه یکم تیرماه در صفحه توئیتری خود نوشت :«گزارشها مبنی بر این که پیامی
और पढो »
واکنش رسانههای آمریکا به دستور توقف حمله به ایران از سوی ترامپدونالد ترامپ میگوید پس از آن که ژنرالهای پنتاگون به او گفتهاند در صورت حمله به سه نقطه نظامی در ایران حدود ۱۵۰ نفر کشته خواهند شد، او بامداد جمعه (۳۱ خرداد) دستور توقف این حملات قریب الوقوع را صادر کرده است. این تصمیم رئیسجمهور آمریکا واکنشهای فراوانی در رسانههای این کشور داشته و بسیاری درباره چند و چون آن گمانهزنی کردهاند.
और पढो »
بازداشت مدیرمالی متخلف یکی از شرکتهای وابسته به وزارت نفت پیش از خروج از کشورجزئیات بازداشت مدیرمالی یکی از زیرمجموعههای وزارت نفت اعلام شد سخنگوی قوه قضاییه: این فرد در حالی که با همکاری یک صرافی قصد داشت میلیونها یورو را از کشور خارج کند، توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده است
और पढो »
تعدادی از شرکتهای هواپیمایی از پرواز در حریم هوایی ایران اجتناب میکنندبا شدت گرفتن بحران در سواحل جنوبی ایران و در پی دستور به شرکتهای هواپیمایی آمریکا برای خودداری از ورود به حریم هوایی ایران در منطقه تنگه هرمز و دریای عمان، تعداد دیگری از شرکتهای هواپیمایی بینالمللی از جمله بریتیش ایرویز، لوفتهانزای آلمان و کی ال ام هلند تصمیم گرفتهاند از پرواز در این مسیر خودداری کنند.
और पढो »
بعد از پروازهای اروپایی، امارات هم پرواز از فراز حریم هوایی ایران را تغییر داد🔺 بعد از پروازهای اروپایی، امارات هم پرواز از فراز حریم هوایی ایران را تغییر داد ⚡️ بعد از سقوط پهپاد آمریکایی توسط موشک سپاه، شرکت هواپیمایی امارات هم پروازهای خود را بر فراز خلیج فارس به مناطقی دورتر از مناطق درگیری احتمالی تغییر داد. …
और पढो »