حالا که سیاهه طولانی نام مربیان خارجی باشگاهها و تیمهای ملی را مرور میکنیم، در پس زمینه ذهنمان تصویری شکل میگیرد از این نخستین پایهگذار. گویی هنوز هم علاقه مدیران فوتبال ایران به همنشینی کنار مربیان بلوک شرق اروپا از بین نرفته است. اما کدام مربیان، در چه بازههای زمانی و از چه جغرافیایی به ایران آمدند و چه تاثیراتی روی فوتبال ایران گذاشتند؟
تومیسلاو ایویچ با سابقه مربیگری در باشگاههایی مانند اتلتیکو مادرید، پاریسنژرمن، پورتو، گالاتاسرای و بنفیکا میتوانست یکی از تاثیرگذارترین مربیان تاریخ فوتبال ایران شود. او برای هدایت ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ به تهران آمد. اما تلاش داشت در کمتر از ۹ ماه، تمام ساختار فنی فوتبال ایران را تغییر دهد.
پس از او، باید به نام برانکو ایوانکوویچ اشاره کرد. او کامیابترین مربی کروات و بلوک شرق در فوتبال ایران است. آقای ایوانکوویچ همراه میروسلاو بلاژویچ به ایران آمد ولی پس از جدایی او در تهران ماند و سرمربی تیم امید و تیم ملی ایران شد. هانس یورگن گده اولین مربی آلمانی بود که وارد فوتبال ایران شد. او سال ۱۳۷۲ به عنوان کمک مربی به پرسپولیس آمد. بعد از یک سال سرمربی این تیم شد. دوران سرمربیگریاش یک سال هم طول نکشید. باشگاه پرسپولیس و فدراسیون فوتبال برای انتقال او به تیم فوتبال المپیک توافق کردند. آقای گده اما به عنوان سرمربی در تیم امید ناکام ماند.
اریش روتهمولر، نه فقط یک مربی که بیشتر به عنوان مدرس فیفا شناخته میشود. حد فاصل سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ او کمک مربی و مدیرتیم آنالیز تیم ملی آلمان بود. او جز این که سال ۱۳۸۷ دستیار علی دایی در تیم ملی شد، دو سال هم در استقلال روی نیمکت و به عنوان کمک مربی نشست. اما شهیرترین مربی پرتغالی که بار سفر به ایران را بست، کارلوس کیروش بود. او سال ۱۳۹۰ به ایران آمد و به عنوان سرمربی تیم ملی ایران دو بار پیاپی به جام جهانی صعود کرد.
इंडिया ताज़ा खबर, इंडिया मुख्य बातें
Similar News:आप इससे मिलती-जुलती खबरें भी पढ़ सकते हैं जिन्हें हमने अन्य समाचार स्रोतों से एकत्र किया है।
ایران: از امروز غنیسازی بیش از ۶۷/ ۳ درصد آغاز میشود | DW | 07.07.2019در تهران علی ربیعی سخنگوی دولت از اجرای گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران خبر داد. او در کنفرانس خبری اعلام کرد: «امروز رسما از مرز ۶۷/ ۳ درصد اورانیوم غنی شده عبور میکنیم.»
और पढो »
رئیس جمهور فرانسه «نقض توافق هستهای» از سوی ایران را محکوم کردامانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه اقدام ایران را برای افزایش میزان غنیسازی اورانیوم از سوی ایران را محکوم کرد. خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۱۶ تیرماه به نقل از یک مقام کاخ الیزه گفت که آقای مکرون
और पढो »
زنان پناهنده چه تصوری از خانه دارند؟آثار هنری آماتور گروهی از زنان مهاجر و پناهنده در شهرهای لندن و ازمیر ترکیه اخیرا در نمایشگاهی در رویال آلبرت هال لندن به نمایش گذاشته شد.
और पढो »