واکنش معاون سازمان جنگلها به عکس حیوانات دفن شده در مالچها: *نمیتوانم این عکسها را تایید یا رد کنم *مالچی که در مناطق بیابانی از آن استفاده میشود لایهای حدود چهار میلیمتری است که اگر روی حیوانی بریزد غرق در مالچ نمیشود
به گزارش ایسنا، مالچپاشی در مناطق بیابانی کشور همواره موافقان و مخالفانی داشته است. مخالفان این عملیات بر این باورند که مالچ سبب از بین رفتن پوشش گیاهی میشود و آثار سوء بر آب، خاک و حیاتوحش دارد اما مسئولان سازمان جنگلها به عنوان متولیان مالچپاشی بارها تاکید کردهاند در مناطقی که شن روان وجود دارد و با هیچ راهی نمیتوان آن را تثبیت کرد، مالچپاشی تنها گزینه است. سازمان جنگلها همچنین میگوید در نقاطی اقدام به مالچپاشی کرده که عاری هر از گونه پوشش گیاهی بوده است.
خسرو شهبازی - معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری- در گفت و گو با ایسنا درباره عکسهای منتشر شده توضیح داد: مالچی که در مناطق بیابانی از آن استفاده میشود لایهای حدود چهار میلیمتری است که اگر روی حیوانی بریزد غرق در مالچ نمیشود البته در مناطق بیابانی مخزنهای مالچی وجود دارد که گاهی ممکن است حیوانی در آن بیفتد. به هر حال در حال حاضر من نمیتوانم این عکسها را تایید یا رد کنم.
شهبازی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نیز در مناطق ممنوعه محیط زیستی مالچپاشی صورت نگرفته است، اظهارکرد: در تمام تحقیقات و منابع علمی بیابان توصیه شده است که اگر سایر راهکارها برای تثبیت شنهای روان جوابگو نیست از مالچپاشی استفاده شود همچنین این عملیات فقط در مناطقی انجام میشود که در آن منطقه شن روان وجود دارد و امکان استقرار پوشش گیاهی نیست بنابراین ما ابتدا با مالچپاشی شن روان را تثبیت و پس از آن اقدام به بذرکاری و نهالکاری میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه ممکن است مالچپاشی عوارض جزیی در پی داشته باشد، تصریح کرد: قطعا فواید آن بیشتر است علاوه بر این مالچهایی که سازمان جنگلها از آن استفاده میکند توسط سازمان استاندارد تایید شده است. پس از عملیات مالچپاشی نیز اقدام به کاشت بذر و نهال میشود و پس از چندین سال یک منطقه بیابانی و کانون تولید گرد و غبار خود تبدیل به محلی برای رشد گیاهان و زندگی جانوران میشود.
इंडिया ताज़ा खबर, इंडिया मुख्य बातें
Similar News:आप इससे मिलती-जुलती खबरें भी पढ़ सकते हैं जिन्हें हमने अन्य समाचार स्रोतों से एकत्र किया है।
شورای امنیت سازمان ملل خواستار برقراری آتشبس فوری در لیبی شدشورای امنیت سازمان ملل ضمن محکوم کردن حمله اخیر به اردوگاه پناهجویان در لیبی، خواستار اعلان آتشبس فوری در این کشور شد. در بیانیهای که توسط ۱۵ عضو شورای امنیت منتشر شده، از همه طرفین درگیر خواسته شده تا به شکل فوری از میزان تنش بکاهند. دور تازه درگیریهای نظامی لیبی از ماه آوریل (فروردین ماه) با آغاز عملیات ژنرال خلیفه حفتر برای تصرف طرابلس اوج گرفت.
और पढो »
۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات، رهاورد سیل برای کارون۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات، رهاورد سیل برای کارون مدیر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان: *با توجه به سیل اخیر، تقریباً ۱۴ میلیون مترمکعب رسوبات در کارون در محدوده شهر اهواز وجود دارد
और पढो »
اختصاصی|سردار سلیمانی: رویکرد سازمان بسیج در دوره جدید تکامل سازماندهی نوجوانان و جوانان است- اخبار استانها - اخبار تسنیم - Tasnim«سردار سلیمانی: رویکرد سازمان بسیج در دوره جدید تکامل سازماندهی مردم بهویژه سازماندهی نوجوانان و جوانان برای حضور در صحنههای انقلاب اسلامی است» رئیس سازمان بسیج مستضعفین: این حضور باید تکامل یافته و در حد و اندازه ضرورتهای نظام باشد
और पढो »
۸۰ درصد زبالههای تولیدی، فسادپذیر هستند/اختصاص ۸۰۰ میلیارد تومان برای مدیریت پسماندمعاون محیط زیست انسانی سازمان محیطزیست با بیان اینکه عملکرد ما در زمینه پسماندهای شهری مطلوب نیست، گفت: ۷۰ درصد هزینه پسماند باید از طریق دولت تامین شود که متاسفانه نمیتواند این میزان را پرداخت کند.
और पढो »
جنگلهای هیرکانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدحجتالله ایوبی، دبیرکل کمیته ملی یونسکو در ایران، از ثبت جنگلهای هیرکانی شمال کشور در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو خبر داد.
और पढो »